Week 7

Datum:Reu 1 Blauw Reu 2 GroenReu 3 BruinReu 4 PaarsTeef 1 RoodTeef 2 RozeTeef 3 GeelBijzonderheden
05-103360 gr.334032803480294032703120
06-10--------------
07-10--------------Gechipt + DNA afgenomen
08-103680 gr360036603790322035803420Eerste enting + controle dierenarts
09-10--------------Nestbezoek NVSW
10-10--------------
11-10--------------

6 oktober 2019 – (dag 44) We treffen het niet met het weer. De pups moeten zich grotendeels binnen vermaken. We hebben een kleine bench in de kamerren gezet, zodat ze ook hier aan kunnen wennen.

Vandaag horen alle toekomstige eigenaren welke pup naar wie gaat! Morgen komt de Chipper, dinsdag krijgen de pups de eerste enting en woensdag krijgen we nestbezoek van de N.V.S.W. Kortom er staan 2 drukke weken voor de deur, maar we kunnen nog even van onze pups genieten voordat ze uitvliegen!

Fenne, Bruce en Jurre (in de bench)
Borke en Beike mogen nog snel even drinken!
Benthe en Sieb
Schattige Jurre en Fenne
Gezellig met zijn alle in de bench!

7 oktober 2019 – (dag 45) Aan het begin van de middag is de Chipper geweest. De pups zijn gechipt en er is DNA afgenomen. Ze gaven geen kick, wat een knapperds hè! Ze lagen daarna alweer snel te slapen dus ze hebben er gelukkig weinig tot geen last van gehad. Het was in een mum van tijd gebeurd!

Reutje blauw wordt genoemd: Jurre v. Buiten de Waterpoort
Reutje groen wordt genoemd: Sieb v. Buiten de Waterpoort
Reutje bruin wordt genoemd: Bruce v. Buiten de Waterpoort
Reutje paars wordt genoemd: Borke v. Buiten de Waterpoort

Teefje rood wordt genoemd: Fenne v. Buiten de Waterpoort
Teefje roze wordt genoemd: Beike v. Buiten de Waterpoort
Teefje geel wordt genoemd: Benthe v. Buiten de Waterpoort

Wangslijm (DNA) afnemen bij Borke
Fenne wordt gechipt

8 oktober 2019 – (dag 46) We zijn vandaag met de auto naar de dierenkliniek in Arkel geweest om de pups te laten enten. Ze waren een beetje aan het piepen onderweg. Bij de dierenarts waren ze heel relaxed! De dierenarts heeft ze beluisterd, gewogen, op navel- en liesbreuken gecontroleerd, gebitjes en oren bekeken, chip gecontroleerd en gekeken of de testikels bij de reutjes al ingedaald zijn. Dit is bij de meesten nog niet het geval. Ook hebben ze allen een Europees paspoort gekregen. De dierenarts was zeer tevreden en vond het een prachtig nest!

Benthe
Jurre
Borke
Bruce
Beike
Sieb
Fenne

11 oktober 2019 – (dag 49) We hebben 9 oktober nestbezoek gehad van de N.V.S.W. van Janneke en Dick Vermeij. De algemene indruk van het nest: levendige hondjes, reuen homogeen, teefjes wat wisselend, verzorging en socialisatie prima!

Gisteren hebben we voor het eerst met de fietskar gevuld met pups een stukje gewandeld. Uiteraard liep Wiebke naast de kar en vergat ze helemaal haar behoefte te doen… Wat een bekijks heb je dan! Vandaag hebben we bij een aantal pups een halsbandje omgedaan. Hier moeten ze nog erg aan wennen en ze zitten te krabben aan hun nek wat overigens heel normaal is. We beginnen morgen aan de laatste week voordat de eerste pups uit gaan vliegen! Dit weekend laat ik de toekomstige eigenaren weten hoe de verdeling voor het ophalen is.

Benthe staat al in de jachthouding!
Benthe, Beike, Fenne en Jurre
Borke
Fenne en Benthe
Jurre
Borke
Bruce en Jurre zijn even los in de kamer
Wiebke is met Benthe aan het spelen, te lief!

We gaan verder bij week 8.