Berber

Op 9 april  2011 is Berber v. ’t Brabantse Bont geboren bij Patty Berkenbosch en Massimo Wenusch in Breda. De moeder van Berber is Senna Sietske v.d. Wagenschuur. Wij hebben haar leren kennen op een show in Bleiswijk, toen wij op zoek waren naar een nieuwe Stabij. We hebben ons toen al vroeg op de wachtlijst laten zetten. Het fijne hiervan is, dat we alles (de dekking, dracht en geboorte) hebben kunnen volgen.

Op 3 juni 2011 is Berber bij ons komen wonen. Ze was toen bijna 8 weken oud en woog 4.715 kilo. Hieronder wat foto’s van Berber als pup (klik op de foto’s om ze te vergroten).

DSC_0143      DSC_0040

DSC_0012     Pegel gras, week 7.

Als u op de onderstaande kopjes klikt vind u de volgende informatie:

Berber’s ouders

Senna   Tjebbe
             Senna Sietske v.d. Wagenschuur                                Lord Tjebbe v.d. Eenhoornleijn

12 juni 2014: Berber heeft haar eerste nestje gehad met 7 pups: 4 teefjes en 3 reutjes.

                                                                               Berber, Max en Senna 

4 september 2014: Vandaag is Berber naar de dierenarts geweest voor haar enting. Ze weegt nu 19,1 kg en is weer aardig in conditie. Ze heeft weer een andere look met haar geplukte oren; wat een schatje, hè? We missen de pups natuurlijk wel, maar we vinden het erg fijn om regelmatig te horen hoe het met ze gaat. Bedankt daarvoor! Wij vonden het een prachtige belevenis om een nestje te fokken en het is erg leuk om te zien hoe mensen van Berber’s pups genieten!

HERHEHEDHDHDH

25 juni 2016: Berber heeft haar tweede nestje gehad met 6 pups: 3 teefjes en 3 reutjes.                                                                                           Wiebke

2 september 2016: Wandelen in het bos in Oosterhout!

gjgjghj

8 januari 2018: Na rijp beraad hebben we besloten, dat Berber vandaag gesteriliseerd wordt. Ze heeft veel last van schijnzwangerschappen, ook nog na haar 2 nestjes. We zijn erg blij met haar in totaal 13 nakomelingen uit 2 nestjes! We hebben een bijdrage aan het ras geleverd en vinden 2 nestjes wel genoeg. Berber wordt dit jaar alweer 7 jaar. We hopen met haar dochter Wiebke de lijn voort te zetten als ze 2 jaar is geweest!

Zwiterland juli 2018: Wiebke en Berber bij de Aletschgletsjer op 3000 m hoogte.

9 april 2020: Berber 9 jaar! Wandelen in Vianen.

Vakantie Schiermonnikoog september 2020: Helemaal in haar element in de duinen en op het strand!

11 februari 2021: Berber en Wiebke genieten van de sneeuw! Het lijkt wel wintersport.

9 april 2021: Berber is 10 jaar geworden, wat een mijlpaal! Ze is goed verwend met wortel/zalm muffins, cadeautjes en kaarten. Iedereen bedankt!