Dracht

Het gewicht van Berber was op de dag van de dekking (27 april 2016) 19 kg.

13 mei 2016 – (dag 17 van de dracht) Berber wilt niet ver lopen, slaapt veel  en is erg hongerig. Alleen als we naar een losloop gebied gaan gaat ze lekker los. Eventjes met de bal spelen vind ze ook erg leuk. Ze heeft de afgelopen dagen al enkele malen gezwommen.

Spannend! De afspraak voor de echo is gemaakt en wel op 26 mei bij de dierenkliniek in Sleeuwijk. We zijn zo benieuwd en kunnen bijna niet wachten…

26 mei 2016  (dag 30 van de dracht) Vandaag hebben we de echo laten maken in Sleeuwijk door dierenarts Annemieke Hotting-de Boer en BERBER IS DRACHTIG!!! Wij zijn er ontzettend blij mee. Berber en Boaike hebben goed hun best gedaan, Boaike wordt voor het eerst vader! Annemieke zag al na 1 seconde, dat ze drachtig is en vindt Berber erg echogeniek. We hebben al hartjes zien kloppen, prachtig! De pups zijn op dit moment 1,7 cm lang (zo groot als een walnoot). Het gewicht van Berber is 19,40 kg, dus dat is netjes. Ze ziet er volgens de dierenarts erg gezond uit! Hieronder volgen wat foto’s, welke wij van de dierenarts hebben gekregen.

fghfhfg
hhfhttfh

hfhfh
hfhthty

31 mei 2016  – (dag 35 van de dracht) Het gaat goed met ons meisje! Ze slaapt veel en
is sneller moe na een wandeling. Rondjes in de buurt aan de lijn vind ze niets, maar voor een ritje in de auto naar een losloopgebied is ze wel te porren! Het afgelopen weekend heeft ze nog in de rivier gezwommen.

De gemiddelde duur van de dracht is 62 dagen. Hiervan uitgaande verwachten we rond 27 juni pups! Wat zijn we benieuwd…

ffggfh
Met vriendinnetje Cinta in de Donken.

fgfhg

2 juni 2016 – (dag 37 van de dracht) Berber vandaag gewogen bij de dierenarts; ze weegt nu 20,2 kg. Ze is erg hongerig en kijkt het eten bijna uit je mond! Een grote plas voor de deur en weer snel naar binnen. Spelen met de bal is des te leuker! Ze is erg waaks (meer dan normaal) als er visite komt en is enorm baasgericht en aanhankelijk. Ze slaapt daarnaast veel en ligt net als de vorige keer graag onder de stoelen op het parket, lekker koel en een donker hokje.

7 juni 2016
– (dag 42 van de dracht) Berber wordt echt dikker nu. Je kunt goed zien, dat ze drachtig is! Ze heeft vandaag met haar vriendje Boyke in de rivier gezwommen. Vanmiddag lag ze lekker te slapen op het parket en ineens sprong ze overeind en schrok enorm. Ik vermoed, dat ze een pup voelde bewegen! We gaan aankomend weekend de werpkist opzetten om haar eraan te laten wennen.

dfgdg
gfdgd
dgdgd

9 juni 2016 – (dag 44 van de dracht)  Berber is vandaag bij de trimster geweest om haar oren te laten plukken, pootjes te laten knippen en ik heb de haren rondom haar tepels laten scheren. De dierenarts had al een stukje kaalgeschoren voor de echo. Ze ziet er weer tip top uit!

Ze weegt vandaag 21,70 kg en is dus in een week 1,5 kg gegroeid. In totaal vanaf de dekking is ze 2,70 kg gegroeid.

12 juni 2016 – (dag 47 van de dracht) De pups van Berber uit het eerste nestje zijn vandaag 2 jaar geworden. Gefeliciteerd allemaal: Max, Jelle, Mika, Luna, Tjibbie, Djoya en Sterre! Ze zijn lekker verwend met een knuffel, taartje, wandeling etc. Leuk om regelmatig nog wat van ze te horen en te zien!

13 juni 2016 – (dag 48 van de dracht) We hebben de werpkist opgezet en zijn druk met de verdere voorbereidingen. Berber was heel blij, dat de kist stond. Ze was aanhalig,  likte me voortdurend en tikte me met haar poot aan, zo bijzonder!

De tepels van Berber worden donkerder en groter nu. Het lichaam is zich aan het voorbereiden! Ze neemt nu haar rust.

tyrtyt
fhfgh
sfsf
tytyu

17 juni 2016 – (dag 52 van de dracht) We hebben haar weer gewogen. Ze weegt nu 23,4 kg en is in totaal 4,4 kg gegroeid. Pff, wat een buik heeft ze nu! Ze doet het prima en ziet er nog steeds goed uit. We hebben een pupje voelen bewegen, heel bijzonder. Ze ligt veel op het parket i.p.v. in haar mand of op de bank; lekker koel.
Ze krijgt puppybrokken (extra eiwitten). We temperaturen haar dagelijks nu.
We gaan aftellen en zijn met jullie erg benieuwd!

20 juni 2016 – (dag 55 van de dracht) Het gaat gelukkig nog steeds goed met Berber alhoewel ze niet meer wilt wandelen, hoogstens een poepje en een plasje en dan weer gauw naar binnen. Ze verhaart erg momenteel en haar eetlust wordt wat minder. Ze was vanmorgen voor het eerst de werpkist aan het inspecteren!  We zijn er klaar voor!

23 juni 2016 – (dag 58 van de dracht) Berber vanmorgen weer gewogen bij de dierenarts en ze is de afgelopen week 0,4 kg gegroeid. Ze weegt nu: 23,8 kg (vanaf aanvang dracht 4,8 kg gegroeid). Vanaf vandaag zijn de pups levensvatbaar, maar laat ze nog maar even doorgroeien in haar buik. De bewegingen van de pups zijn steeds duidelijker te voelen. We temperaturen haar meerdere malen per dag nu.

25 juni 2016 – (dag 60 van de dracht) Vannacht hebben we bij Berber geslapen omdat ze erg onrustig was. Hijgen, graven etc. Haar temperatuur was ook laag vannacht, een teken dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten.